15:00

Falu BS FK

Referat: Sunnersta AIF - Falu BS FK

SAIF 5 - 1 Falu FK

Amatöranalys: En match där stora delar var under fullständig kontroll. Mycket bollinnehav för oss som tillslut gav resultat i form av en lite märklig frispark inne i straffområdet, då falumålvakten höll bollen för länge. Detta ledde till 1-0. Men vårt spelövertag fortsatte och efter att vi fått en straff till 2-0 och gjorde ytterligare ett mål till 3-0 precis innan halvtid kändes det ganska klart. Vi hade kunna vara lite tryggare i vårt bollinnehav och inte haft så bråttom till avgörande passning eller avslut (det där lät lite proffsigt och inte ammatöranalyserat, jag vet, men det var också Petters ord som jag snodde :-) ). Enda orosmomentet var egentligen deras långbollar, som om dom studsat deras väg kunna leda till farliga chanser.

Tims bild av matchen: En bra lagprestation idag och 3 sköna poäng. Matchen började ganska öppet med mycket omställningar. Som våra senaste matcher vi mötte ett lag som ville skapa sina läge från kontringar och medan vi skapade bra läge i offensivhalvan saknade vi skarpheten för att göra mål. Efter 25 minuter fick vi 1-0 genom Dante från en indirekt frispark och det etablerade oss mer i matchen. Ledningen ökades via mål av Edvin och Oscar E. Med 3-0 ledningen i paus fokuserade vi på hur vi kunde äga mer boll och styra matchen ännu bättre.

Andra halvlek hade vi kontroll över de flesta delarna av matchen och hade en bra bas som vi ökade ledningen ifrån genom mål av Oscar L och Ryan. Roligt med mycket mål och en prestation alla håller en bra nivå på plan. Kul!

Nästa match lördagen 7 oktober möter vi Gefle IF på KG i Sävja. Det blir en stentuff match och Gefle kommer vara sugna på revansch, eftersom vi lyckades lämna Gävle med 3p i bortamötet. Ser man ingen annan anledning att vara där så är fikat väl värt trippen. Stor impfaktor på fikaansvariga som dukade upp ett mindre Ofvandahls i det fria - tack för det!!! Vi ses där!